English French German Italian Portuguese Russian Spanish

"Kimi" 
JCh. GIMME SOME GLITTER Yassalen

 

 

 

 

INFO

 

Datum narození: 02. 04. 2022
Zapsána:  CMKU/BOT/14426/22
Chovatel:  Ing. Alena Köhlerová
Majitel: Ing. Alena Köhlerová + Alena Köhlerová
Chovnost:

Plnochrupá / nůžkový skus

Chovná fena PT 88/A 
bez reakce na střelbu
netradiční aport [ytong + plast]

 

 

ZDRAVÍ

DOV Prostý - poslední 6/2023
DKK 0/0
DLK 0/0
SA 0
OCD negativní
LTV 0
L 7 (normální počet obratlů)
Patella  
DNA profil DNA vp 230450
SDCA1  
SDCA2  
CJM  
DM  

 


 

Kimi získala ocenění

  • JuniorChampion PL + CZ
  • 3 CAJC [CZ], 2x BOJ, Zw.ml [PL], CACIB-J
  • 2x VN1


Závody, zkoušky

Pasení
     
     
Ostatní
     

Rodokmen

ENTER Novterpod
Tervueren, Fauve, HD A, ED 0/0
JCh.Ch. ELYOS du Moulin du Verger
Tervueren, Fauve, HD A, ED 0/0
CZECH Novterpod
Tervueren, Fauve, HD C (2/0), ED 0/0
Int.Ch. AM I LISCHKA Yassalen
Tervueren, Fauve, HD A, ED 0/0
Ch. NOBLE BLACK ARCHI z Kovárny
Groenendael, Černá, HD A (0/0), ED 0/0
s.r., s. h. Int.Ch. YASSI VENUS z Kovárny, IHT3
Tervueren, Fauve, HD A, ED 0/0

Videogalerie

 


O Kimi

Kimi.. co k ní napsat :) Asi to, že vůbec nebylo v plánu si štěně nechat.. Přece jenom Essi v době, kdy se Kima narodila měla rok, tudíž další pes tak blízko k poslednímu byla naprostá šílenost.. Ale hezky popořádku, jak to všechno začalo...
   Vastně díky okolnostem, že Foxie nezabřezla s Elyosem a následně Elyos umřel jsem ze zoufalství hledala syna po Elyosovi, který by byl chovný a který pokud možno zde v ČR ještě nekryl. Jediný takový pes byl právě Enter, jenže díky "nepravidelnému skusu" Enter na Foxie použít nešel, a tak jsem začala trochu čarovat a nakonec Entrem nakryla Lilith.. Lilith její poslední vrh, z předchozího jsem měla Essu, kdy jsem horko těžko mohla vybírat jen ze dvou a tak se Lilith rozhodla, že ten poslední vrh mi řádně okoření! Přece dašího psa jsem nechtěla. Nastal den porodu a narodila se fenka, druhá fenka, třetí fenka, další fenka a další fenka, poslední štěně a ZASE fena! Tak se Lilith narodilo 6 fen.. Pro mě muka, proč jich nemohlo být šest s Erdem? :-D Nevadí, už jsem si zvykla, že osud mi občas "hodí pěknou facku". Každopádně další štěně nepřicházelo v úvahu a tak po 8týdnech nastalo loučení, kdy všechna štěňátka odjela do nových domovů... Pravda, Kima jako malá měla fialovou šnůrku a já pro ty fialové mám slabost, navíc byla sráč, mega sráč co nic neřešil, povrchy, zvuky, zkusmo jsem ji strčila kamarádce do auta, Kima s ní odjela a za 20minut mi přišlo video jak Kimíša aportuje :-D Prostě štěně snů. Horko těžko jsem zamačkla slzu, když Kima odjížděla.
    Po třech měsících se nám Kimi však vrátila.. Finanční důvody majitelky.. Nechci zde rozebírat proč a jak. Důležité bylo, že byla Kima zpátky. Vrátilo se velké, ušaté torpédo co nemělo žádné zábrany :D Kompletně přezubené, hezké barvy a docela veliké. Původně jsem chtěla Kimu nabídnout k prodeji, ale Kima mě začala přesvědčovat že už nikam nechce. Ve vzhledu je to taková kopie mojí milované "Yass", jen o "fous" větší :-D Ze začátku jsme trošku bojovaly s hračkami, který měla na salámu a nejradši si hrála sama, po pár tréninkách se z ní však stal "cvok" do aportů, míčků a přetahování.. přesně taková jakou jsem si ji jako štěně pamatovala.. 
   Kima miluje hračky, miluje jídlo, je mega žravá, miluje naší dceru s kterou si dokážou hrát celé hodiny. Na výstavách se chová jak modelka, ačkoliv jsme halu nikdy netrénovaly, stála jak profík s vrtícím se ocasem :)